God innsats på Hovedløpet på Tynset

Harstad orienteringslag har i helgen hatt med fire ungdommer på Hovedløpet for 14-16-åringer på Tynset. Hovedløpet samler all orienterings-ungdommen i Norge til to dager med konkurranser og deretter treningsleir. Det er årets høydepunkt for denne aldersgruppen.

Nord-Østerdalen byr på spennendet terreng med dødisgroper, reinlav og spredte trær som innbyr til høy fart men er o-teknisk krevende. Alle fire ungdommene leverte gode løp i dette uvante terrenget.

På lørdag var det langdistanse, og best gikk det for Gjermund Osdal og Niklas Kristensen i H14 som var med på sitt aller første hovedløp. Gjermund var etter 40 minutter i skogen kun 5 sekunder fra premieplass og endte på 17. plass, mens Niklas kom like bak på en 20. plass.

På søndag var det duket for sprint i Tynset sentrum. Korte distanser, mange poster og hyppige retningsforandringer, der det skal holdes høy fart samtidig som nye veilvalg skal tenkes ut 1-2 ganger i minuttet. Femtenåringene Jørgen Eliseussen-Skalle og Helene Alsos Höglin var mest fornøyd med sprinten der de etter sine tre-kilometersløyper endte på 33. og 28. plass i henholdsvis H15 og D15. Niklas løp fort også på sprinten og ble nr 24 i H14.

Nå skal ungdommene kose seg videre på O-landsleiren og trene på o-teknikk og bli bedre kjent med o-ungdommen i resten av landet.

Hovedsponsor


StøttespillereStolpejakten Harstad

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift