Harstad OL på O-ringen

Denne uka går verdens største orienterings-løp med omkring 15.000 deltakere av stabelen i Arvika, og Harstad OL er representert.

Mari, Helene, Trine og Magnus deltar for første gang på o-ringen, som i år avholdes i Arvika. Størrelsen på arrangementet er overveldende, men et profft arrangement gjør at det likevel ikke blir køståing eller trangt om plassen. Eksempelvis er det hele 8 forskjellige starter, og soner i innløpet. Et hundretalls toaletter gjør heller ikke do-køen lang. Og det er visstnok hele 1400 funksjonærer.  

I løpet av uka løpes det fire forkortede langdistanser og en mellomdistanse. Målene våre for uka har vært:
1) å ha det gøy !  
2) å stemple riktig på alle poster (noe som kan være en utfordring med over 200 poster i skogen) og ikke gi seg om det blir en storbom.  

Terrenget er litt uvant for oss nordboere, med mye stor furuskog, tildels høy lyng, og veldig mye bruk for kompasset. Det er litt mer kupert i dette området enn det ofte er ellers i Sverige. Med så mange løpere i skogen kan det også være vanskelig å vite hvilke av stiene som står på kartet, og hvilke som har blitt til i løpet av dagen.

Nå gjenstår en mellomdistanse på torsdag, og på fredag avsluttes det med en jaktstart. Med et par hundre løpere i hver klasse er det alltid noen å konkurrere mot, selv om en er langt bak teten.

Helene løper D14 kort og har fått prøvd seg i helt annet terreng enn hjemme.

Magnus løper H45 og prøver å forklare Helene hvor det gikk skeis i dag.

Starttidene trekkes klubbvis, slik at ventetiden på arena ikke blir for lang. Klubbene bytter på å starte tidlig, midt i eller seint. På etappe 3 var Mari helt først ut i skogen av alle 11.000 startende. Legg merke til tiden på startklokka. Med bortimot en times kjøring til arena og et stykke å gå til start, ble det litt tidlig opp denne dagen.

Utrolig nok er det også mulig å få til utdendørs dusj til så mange, og med varmtvann igjen til sistemann også!  Litt innsyn kanskje, men bare på avstand...

Hovedsponsor

StøttespillereStolpejakten Harstad

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift